Přihlášení

Zadejte svou emailovu adresu a heslo níže.

Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se.

Späť

Ako si vyrobiť prírodný vápnik

1. 2. 2016

Vápnik a horčík potrebujeme pre rast a udržiavanie zdravého tela. No absorbcia týchto živín nie je tak jednoduchá. Väčšina minerálnych doplnkov stravy pochádza z anorganickej hmoty, ktorá nie je biologicky dostupná. Prinášame vám recept, ako získať vápnik a horčík prírodnou cestou.

Doplnky vápnika a horčíka vám často môžu narobiť viac škody ako úžitku. Výsledkom môžu byť napríklad obličkové kamene. Vápnik síce môže zbaviť telo mnohých bežných zdravotných problémov, no zlý druh vápnika zaťažuje telo a môže spôsobiť artritídu a mnoho ďalších degeneratívnych chorôb. Skúste si preto vyrobiť vlastnú prírodnú dávku vápnika a horčíka.

Recept na citrónové vajce - najlepší prírodný doplnok vápnika

  1. Opatrne položte celé, čisté, tepelne neupravené bio vajce do sklenenej nádoby. Koľko vajec použijete, je len na vás, ale citrónová šťava potrebuje pokryť vajcia.
  2. Zalejte vajcia čerstvo vylisovanou citrónovou šťavou.
  3. Nádobu voľne prikryte a umiestnite do chladničky. Niekoľkokrát počas dňa veľmi jemne pretrepte kvapalinu v nádobe. Vzhľadom k tomu, že citrónová šťava bude vyťahovať vápnik zo škrupín, začnú sa okolo vajec objavovať bulblinky.
  4. Približne o 44 až 48 hodín neskôr, keď sa prestanú tvoriť bublinky, opatrne odstráňte vajcia z nádoby. Dajte si pozor, aby ste nenarušili membránu, aby sa vajcia nerozliali. Nádobu pevne uzavrite a tekutinu pretrepte. Teraz máte citrónové vajce. Môžete ho piť priamo, alebo vmiešať do smoothies. Môže byť tiež použité pre recepty s citrónovou šťavou. Užívajte jednu až dve lyžice denne, maximálne šesť, keď potrebujete akútne dodať vápnik.

Škrupina stredne veľkého vajca obsahuje približne 750 až 800 miligramov vápnika plus ďalšie stopové prvky, ako je horčík, bór, meď, železo, mangán, molybdén, síra, kremík, zinok, (spolu až 27 prvkov). Zloženie vaječnej škrupiny je veľmi podobné našim kostiam a zubom.

Zdroj: www.info.sk